Полша постигна престижна победа с минималното 1:0 като домакин на Германия в приятелска среща. Единственото и победно попадение реализира защитникът на Арсенал Якуб Кивиор в 31-ата минута.

Срещата предложи много емоции, тъй като бе по-специална за местната легенда Якуб Блашчиковски. Той официално сложи край на кариерата си след 109 мача с екипа на националния отбор и го направи по най-добрия начин - с победа срещу Бундестима.

Самият мач бе доста странен, тъй като Германия бе пълен господар на събитията, но фантастичните намеси на вратаря Войчех Шчесни опазиха вратата на домакините. При това - след цели 26 удара! Веднъж и гредата помогна на поляците след удар с глава на Кимих.

Само за сравнение - Полша отбеляза победния си гол в мач със само 2 удара на сметката си.

По този начин "дружината" записа едва втората си победа над Германия в последните 90 години, докато напрежението около Флик продължава да се увеличава, след като тимът му вече е с трети пореден мач без успех.

Преди няколко дни Бундестимът допусна равенство 3:3 срещу Украйна, но ще търси излизане от тежката ситуация в следващата си проверка срещу Колумбия на 20.06, вторник.

Бундестимът е домакин на идното европейско първенство и не участва в квалификациите, като запълва програмата си единствено с приоятелски мачове.