Сър Джим Ратклиф не просто размаха метлата, а включи прахосмукачката из Манчестър Юнайтед, който иска да промени радикално.

Неговият човек - временният изпълнителен директор Жан-Клод Бланк е информирал днес служителите в клуба, че в името на оптимизиране на разходите и подобряването на нивото на работа, 250 души ще бъдат съкратени.

Това решение идва след доклад от компанията "Interpath Advisory", която Ратклиф нае, за да изготви пълната картина на разходите, на продуктивността от работата на всеки служител и други детайли.

Според този доклад щатът в Юнайтед е увеличен до 1112 човека на база месечно възнаграждение (не всички са на пълно работно време), като във всяка следваща година продължава да расте.

Идеята е тези съкращения да се случат преди старта на новия футболен сезон в Англия (средата на август), като за позициите, които ще са освободени, не се предвиждат назначения.

Според доклада и при стратегията на хората на Ратклиф от компанията INEOS, такива не са нужни. Просто щатът е раздут.

Така промените в клуба просто не спират след влизането на новите силни хора в него.

Бяха назначени нов директор по футбол - Дан Ашуърт, както и технически директор по спортните въпроси (Джейсън Уилкокс), който докладва директно на него и има над себе си само Ашуърт.

В ролята на изпълнителен директор вече е Омар Берада, който досега работеше на висока позиция при градския съперник Манчестър Сити.