Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София преди финала за Купата на България в сряда.

Мачът между пловдивските Ботев и Локомотив е утре от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".

За да бъде избегнато струпване, зрителите се приканват да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, съобщиха  от пресцентъра на МВР. Вратите на арената ще бъдат отворени в 16,30 часа.

В сряда, деня на мача, билети на касите на "Васил Левски" няма да се продават - така е по закон, тъй като мачът е в графа "рискови". Всички, които искат да са на трибуните, имат възможност да си купят билет до края на деня днес.

Съвместно със Столична община са координирани действия за осигуряване на места за паркиране на организирано пристигащите в София фенове на двата отбора.

За феновете на Ботев е предвидено да имат възможност да паркират на ул."Кирил Видински", а за привържениците на Локомотив - на площада пред Храм-паметник "Св. Александър Невски".

Преди, по време и след спортната среща, полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени контролно - пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри).

Заради мача, в следобедните часове е възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, предупреждават от СДВР.