Националният клуб на привържениците на Левски официално поискаха среща с министър председателя Бойко Борисов.

Повод е вчерашната среща между феновете и бизнесмена Васил Божков, на която той им заяви, че готвеният от правителството законопроект за хазартния бизнес може сериозно да повлияе на футболния клуб. 

Припомняме, че Валери Симеонов внесе предложение за национализиране на лотарийните игри, от което ще пострада "Национална Лотария", която е основен спонсор на Левски, а главен акционер в нея е Васил Божков.

"Сините" фенове заявяват, че не проявяват загриженост към ничии частни компании, но не искат любимият им клуб да бъде използва като инструмент за политически и икономически сделки. 

Ето цялата позиция на НКП без редакторска намеса:

"УВАЖАЕМИ ЛЕВСКАРИ,

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД, "Националният клуб на привържениците на Левски" взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България.

В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че "Левски" е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит в следствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД и на привържениците.

Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към "Левски" да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния.

От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия Клуб ще предизвикат неговата фактическа "смърт" и той ще бъде закрит и ликвидиран".