Треньорите на двата отбора опитаха пред репортерите на Диема спорт да анализират спортно-техническата част от дербито Левски - Лудогорец (0:2), а не неприятните сцени около изгонването на Козмин Моци и съдийските отсъждания в срещата.

Георги Дерменджиев (Левски):

"Равностоен мач, добре започнахме и имахме ситуации. Имаше желание и мотивация, но загубихме, защото направихме две грешки.

Играем мач за мач, искахме и в този да спечелим. Тези малки момчета, които влизат, се каляват. В атака направихме три или четири ситуации, ако ги бяхме изиграли по-добре, щяхме да отбележим.

Не коментирам съдиите, има кой да ги оценява. Интересува ме спортно-техническата част и отборът. Компетентните хора да гледат и да преценяват."

Все пак Дерменджиев провокацията на Моци и напрежението по трибуните след нея.

"Не трябва да се получава, ние на терена сме хората, които трябва да покажем майсторство. Не трябва да се провокират феновете, те си обичат отбора и живеят с него. Постъпката не е правилна."

Стойчо Стоев (Лудогорец):

"С воля и характер спечелихме, знаехме, че ще е доста труден мач. Последните три мача не съумяхме дори да вкараме гол, затова беше важно от психологическо естество да бием.

Моци изрази радост, която не трябваше по този начин да изразява пред тяхната агитка. Но пък виждаме в цяла Европа, че такива неща се случват. Адреналин, вкарал си гол..."