Седмицата, в която трябва да се проведе Общото събрание на "Левски", започва с обнадеждаващи новини за "сините". Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков е постигнал успех в преговорите си с футболистите за намаляване на заплатите им, като част от тях са се съгласили на подобна стъпка.

По информация на "Тема Спорт" голяма част от българските играчи на клуба са приели поставените от легендата условия, а Янис Каргас е един от чужденците, готови да играят на "Герена" при значително по-ниско месечно възнаграждение.

За разлика от Каргас, Франко Мазурек и Насиру Мохамед няма как да останат в София при сегашните си финансови условия и са били уведомени, че могат да си тръгнат по всяко време. С обещанието, че ще получат заработеното си досега. Столичани също така се надяват, че ще изкарат пари от продажбите на някои измежду Холмар Ейолфсон, Паулиньо, Найджъл Робърта и Станислав Иванов.

Междувременно нидерландците от Валвайк разкриха, че парите от трансфера на Стайн Спиерингс в "Левски" през зимата са помогнали на клуба да запази стабилното си финансово състояние, въпреки сериозните загуби от билети.

По думите на директорът на отбора Франк ван Моселвелд българите не са били най-блестящите партньори, но все пак са платили всичко.

"Съжалявам за Спиерингс, защото изглежда, че за него няма много перспектива в "Левски", след като те искат да залагат повече на българи. Но пък ако беше останал при нас, щеше да изиграе само седем мача и заплатата му щеше да ни затрудни. Българите не са най-блестящите партньори и сега там се случват лоши неща, но пък те платиха много добре за този трансфер", разясни шефът на нидерландския тим.

Бъдещето му на "Герена" остава неясно първо защото "Левски" не се класира за европейските клубни турнири, а после и заради финансовите проблеми в клуба.

24-годишният халф има 9 мача за отбора, в които е вкарал 2 гола.