Собственикът на "Левски" Наско Сираков не се появи на пресконференцията на Джоузеф Диксън, макар това да бе анонсирано, но сега говори пред медиите преди началото на предсезонната подготовка на клуба. Тимът стартира тренировки днес, а Сираков обясни, че до няколко дни ще има яснота относно документ, гарантиращ инвестициите от американска страна.

"До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Беше ни изпратен документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над $150 милиона. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка. До два-три дни се надявам да имаме отговор. По-важно е инвестиционните условия за клуба, в частност за първия отбор, да бъдат приети в договора, който се прави в момента", каза Сираков преди първата тренировка на отбора за това лято.

Голмайстор №1 в клубната история добави, че не е взимал акциите и те стоят в клуба, както и книгата на акционерите.

"Не са само тези пари, които чакаме. Това е един старт. Имам договорка с него определени суми регулярно да бъдат превеждани. Ако сделката не стане, приоритетите ще са други. Тези пари, които трябва да дойдат първоначално, ще ни позволят да изчистим голяма част от задълженията, да започнем сезона и да направим селекция", продължи Сираков, а след това говори и за Джоузеф Диксън.

"Според мен американска банкова институция не раздава такива документи под път и над път. Това ми дава надежда. През тези 6 месеца Диксън е запознат с цялата картинка. Не вярвам институция в България, която и да е тя, да откаже инвестиция в такъв размер. Той е единственият човек, който е проявил желание да получи акциите на Левски. Ако бяха няколко и трябваше да избирам...", обобщи той.

По думите му няма причина за притеснение относно лиценза на столичния тим. Сираков бе категоричен, че няма по-изряден клуб от "Левски" в България в момента.

"Да, срещал съм се с Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в Левски, ако се случат нещата и се подпише този договор. Най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора и условията, в които иска да работи. Не съм загубил надежда да се случат нещата. И ако се случат, имаме готовност за селекция и най-вече за треньор.

Разбира се, че имаме и план "Б". При всички случаи той се свързва със стягане на коланите и лишения. Няма да си го причина на себе си да се стига до ситуации буквално да лъжем футболистите, хората от администрацията и треньорите в школата", каза той относно евентуално завръщане на Станимир Стоилов