За скандали и кардинални разминавания във виждането за бъдещето на Левски по високите етажи на клуба разкриха треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор Иво Ивков.

Това се е случило по време на вчерашнанта дълга среща на сдружението "Левски на Левскарите", кадри от които бяха публикувани в социалните мрежи.

В тях Стоилов казва, че има огромни скандали с основния спонсор в лицето на компанията "Палмс Бет", като самият той е ходел в доста минорно настроение на работа в последните няколко месеца.

"Изключително неприятни взаимоотношения със спонсора на клуба, безсмислени спорове в последните месеци. От 4-5 месеца не ходя щастлив на "Герена". Аз нося цялата отговорност чисто спортно-технически. Аз обичам диктатурата в един футболен клуб. Изпълнителният директор си носи отговорността за финансите, а аз за спортно-техническата част. Напоследък има изключително много разминаване и скандали. Тези неща трябва да бъдат изчистени", каза той по време на срещата.

В изказвания на Стоилов не се споменава Наско Сираков, но в това на Иво Ивков фигурира и ролята на собственика сред хората, с които има огромни разминавания.

"Имам принципни различия, не гледаме в една посока със собственика, с генералния спонсор и с колегите от Управителния съвет и от Надзорния съвет. Схемата е сбъркана изначално. Нарекох я шизофренна. Считам, че има конфликт на интереси в това да си спонсор, партньор и да искаш да управляваш. Скоро аз няма да виждам смисъл от моето присъствие на "Герена", ако това продължи така", каза Ивков.

Вчерашната дълга среща на "Герена" не произведе новини, макар самият Наско Сираков да загатна, че такива може да има в близките дни.

Ясно е, че клубът се намира в изключително тежка финансова ситуация, дори критична, както стана ясно от въпросната среща, а напоследък и в спортно техническата част Левски бележи значително отстъпление.

Все по-усилено се пише, че сделката с мощната компания "Юнайтед Груп" е близо, но все още няма нищо конкретно.

На този етап хипотезите и неяснотите около "Герена" са доста повече, а признанията за огромни скандали и разминавания между важните хора в клуба със сигурност не са позитивни новни за феновете.