Коледно-новогодишният купон на Неймар не бил за 500 души, както първоначално писаха бразилските медии, а само за… 150. В крайна сметка става ясно, че събитието действително е с продължителност от няколко дни и е организирано от местна агенция за събития, която потвърждава за подобно събиране, но отказва да обяви името на домакина.

Освен това бе потвърдено и мястото, което съвпада с това на имението на Ней - Мангаратиба, отстоящо на малко над 100 километра от Рио де Жанейро.

Самият футболист побърза да отрече всичко, но в Мангаратиба се говори, че той действително е започнал да купонясва на 25 декември и има намерението да продължи до 1 януари. Свидетели пък са споделили, че гостите постоянно идват и си отиват.

“Населението ни не е доволно от случващото се, защото това накърнява името на нашия града. Освен това подобно събитие би било неуважително от чисто санитарна гледна точка и като цяло абсурдно”, гласи коментар на местните власти, цитирани от бразилскат версия на CNN.

Имението на Неймар се простира на 10 000 квадратни метра, има шест апартамента, площадка за хеликоптер, тенис корт, подземна изба с капацитет за 3000 бутилки вино, нощен клуб в мазето, който е звукоизолиран, както и спа с джакузи, сауна, парна баня, стая за масажи и фитнес.

Бразилия е третата най-засегната от COVID-19 страна със 7.5 милиона случая на заболяването, от които над 191 хиляди са завършили фатално. Единствено в САЩ има повече смъртни случаи.