Хебър (Пазарджик) напълно заслужи точката, която взе при гостуването си на Пирин в Благоевград. Отборът на Любослав Пенев завърши 1:1 срещу "орлетата", като равенството е с още по-голяма стойност предвид това, че повече от час гостите бяха с намален състав заради изгонването на Йоан Н'зи.

29-годишният французин изигра само 29 минути на стадион "Христо Ботев" и експресно се прибра в съблекалнята, след като в рамките на едва десетина минути си изкара два жълти картона и видя червения такъв от съдията Георги Давидов. Н'зи стъпи на крака Христо Попадийн точно пред съдията и нямаше как да му се размине.

Благоевградчани вкараха първия гол след само 12 минути футбол, когато Данило Полонский изскочи зад защитата и сам срещу Петър Дебърлиев отбеляза. Радостта обаче не трая дълго, тъй като попадението не бе зачетено заради засада, потвърдена и от ВАР.

Малко след изгонването на Н'зи пък Христо Попадийн отбеляза за Пирин - този път от редовна позиция. Юношата на "Левски" засече пас по земя на Арно Лузайдио, за да завърши с гол чудесна атака на своя тим и да направи резултата 1:0.

След почивката Любослав Пенев направи и петте си смени, като две от тях донесоха точката на Хебър. Пазарджишкият тим игра по-добре през второто полувреме и точно двама от резервните играчи изработиха изравнителния гол. Шейх Диаманка намери Атанас Кабов в наказателното поле за 1:1 в 72-ата минута, като ситуацията бе почти идентична на тази от първия гол за вечерта.

Така двата тима остават с непроменени позиции в класирането и битката си за оцеляване. Пирин е четиринадесети с 21 точки, докато Хебър е тринадесети с 24.