Сериозна заплаха от неочаквано място се появи за лиценза на Левски, пише "Мач Телеграф".

Става въпрос за юношата на клуба Илия Димитров, който има да получава пари от клуба, но на този етап не изглежда склонен да прави компромис с разсрочено изплащане на вноски.

25-годишният нападател, който в момента в играч на Локомотив (София), има общо 25 мача и 1 гол с екипа на Левски в рамките на шест сезона.

Той винаги е заемал периферна роля в клуба и често бе пращан под наем, но въпреки това при последния си престой през миналия сезон, Димитров е получавал солидното възнаграждение от 10 000 лева.

Нелогично високо възнаграждение за човек, който в този труден за клуба период бе с ролята на трети нападател и изигра само 7 мача, един от които като титуляр. Това със сигурност ще предизвика доста въпроси по темата кой изобщо на първо място е предложил такава заплата на Димитров с оглед трудносите, които Левски изпитваше преди началото на миналия сезон.

Димитров бе един от хората, които след това разтрогнаха заради забавените му заплати, като е поискал своите възнаграждения от Левски до края на своя договор.

Нападателят има това право, но проблемът за "сините" е, че на този етап той не е склонен да подпише споразумение за разплащане на вноски, а иска цялата сума накуп.

Ако няма положително развитие на ситуацията, то казусът с Илия Димитров може да коства лиценза на Левски.

Клубът вече редовно се разплаща с бившия си треньор Петър Хубчев, както и с бившите си играчи Живко Атанасов, Илия Юруков и Симеон Славчев.

Именно тези задължения всеки месец, както и вноските към НАП са най-тежкото бреме за Левски на този етап, който всеки месец трябва задължително да покрие тези плащания, ако искат да запази професионалния си лиценз.

Все още не е ясно какво ще е развитието на ситуацията с Насиру Мохамед, който има да получава около 800 000 лева от клуба, но преговорите между неговите агенти и шефовете на Левски продължават.