Левски подписа договор за една година с Матео Стаматов, който премина през традиционните медицински тестове днес.

Той може да играе като ляв бранител и крило.

Футболистът е на 21 години, продукт на юношеската школа на испанския Еспаньол. В началото на 2019-а подписва договор със Септември, а шест месеца по-късно се завръща в Испания, където играе за третодивизионния Орта. Стаматов е юношески национал на България до 17 и до 19 години.

Това е петото ново попълнение на "Герена" през лятото след Орлин Старокин, Николай Кръстев, Живко Атанасов и Тома Даске.

Същевременно се оказва, че Спортинг (Лисабон) няма намерение да привлича Станислав Иванов от Левски. За това информира португалският в. "Рекорд".

Именно това издание от седмица "поддържаше огъня" около такъв евентуален трансфер.

Според вестника треньорът на Спортинг Рубен Аморим се е насочил към други цели, след като е преценил, че исканата от българския клуб сума е твърде голяма. А тя, ако се вярва на първите публикации в Португалия по темата, е около 500 000 евро.

При възрастта на играча - 21 години, и факта, че той вече има доста сериозен опит в мъжкия тим, а стигна и до националния отбор, това изобщо не изглежда толкова внушителна цена на пазара.

За момента обаче изглежда, че Иванов няма да заиграе в тима, през който минаха Симеон Славчев - негов съотборник в Левски, както и Валери Божинов, който скоро се очаква да облече "синята" фланелка.

Станислав обаче остава една от най-котираните фигури за трансфер от българския отбор и ще бъде продаден при добра оферта.

Финансовото състоявие на Левски изисква такива сделки да се направят за няколко от звездите, за да се понапълни касата на клуба.

 

Снимка: Bulphoto