Христо Стоичков бе запитан за Димитър Бербатов от сайта и телевизията на Манчестър Юнайтед по случай 38-ия рожден ден на бившия нападател на клуба.

Легендарният нападател на Барселона изказа много хубави думи за своя сънародник и припомни врмеената, в които му бе треньор в националния отбор.

"Димитър е играч, който ценя много. Бях с него в националния отбор. Той е много смирен и спокоен човек, истински боец и някой, който сътвори история в българския футбол. Игра за ЦСКА като много млад, след това отиде в Леверкузен, Тотнъм и разбира се Юнайтед.

Стъпка по стъпка той стана велик играч. Според мен Димитър беше модел на подражание за младите български играчи - Стилиян Петров, Мартин Петров, Валери Божинов..

Тези младоци отидоха да играят в английското първенство. Много съм щастлив, че имам приятелство с Бербатов, Стилиян и Мартин Петров, тъй като им бях треньор в националния отбор.

За мен беше лесно да работя с тях и изживяхме хубави неща. Бербатов бе много важен играч за Юнайтед и стана голмайстор. Спечели "златната обувка", както първенството и купи. Уникално е, че има къща тук в Манчестър и е сред обичаните хора"