Треньорът на ЦСКА - Стойчо Младенов, говори преди утрешния евросблъсък на "червените" срещу хърватския Осиек.

Двата тима се изправят в мач от третия кръг на Лигата на конференциите, който е утре от 20 часа на "Васил Левски" в столицата.

Младенов, който е най-успешния треньор на клуба през новия заяви, че има пълен картбланш от ръководството за следващите няколко години.

В неговите очи голямата цел е Лудогорец да бъде свален от върха в следващите две години. Колкото до мача с Осиек, Младенов е убеден, че добре е разузнал хърватите и знае, как ЦСКА ще успее да ги елиминира за втори път в последните три сезона.

"Подготвили сме отбора по възможно най-добрия начин, ще имаме възможността да покажем по-добър футбол от първата среща под мое ръководство. Радващото е, че имаме двама състезатели почти възстановени - Бисмарк е възстановен напълно, Кох е почти готов. При никакъв случай няма да рискувам с нито един футболист, който все още не е готов.

Осиек е добре балансиран отбор, в определени моменти играят висока преса, агресивен отбор е, трябва да се съобразим с противника в отделни моменти, търсят изненада, променят схемата на игра. Сигурен съм, че добре сме ги разузнали. Надявам се, че няма да имат възможност да ни изненадат. Няма я тази вариативност, ограничен съм в бройката здрави и подготвени футболисти, затова и преди предишния мач казах, че промените ще са малки, защото не трябва да дойда и веднага да направя резки промени. Един рязък завой ще бъде стресов момент за футболистите, малки и частични са промените, които правим - и като състав, и като игра.

Не ми се иска да отделяме чак такова внимание на противника, но самият факт, че купуват футболист за 2.5 милиона евро говори за целите им. За мен е важно да направим отбор, който да надделее над Лудогорец. Не съм потърсил Любо Пенев, надявах се той да дойде да се сбогува с отбора, но това не стана.

Няма треньор, който да не се стреми да победи. Надявам се отборът да бъде като един юмрук, с помощта и на феновете. Отбелязването на голове е много важно в тези турнири, важно е да създадем голови ситуации и да имаме класата да отбележим. Дадена ми е възможност в тези две години да работя пълноценно, а целта е да свалим Лудогорец от първото място. Надявам се феновете да разберат това и да застанат зад нас. Разцеплението е пагубно. Разбирам феновете, защото ЦСКА не е ставал шампион дълго време. Стартираме преход към изграждането на един отбор, какъвто трябва да имаме.

Целта е да стигнем топ отборите. Не искам да съм адвокат на ръководството, просто казвам каквото мисля, от никого нищо не крия, ще бъда директен във всяко едно отношение, няма място за шикалкаване. Когато нещата са успешни, феновете най-лесно подкрепят отбора, въпросът е да направим това, което сме запланували. Говоря за следващите години какво трябва да направим, тепърва ни предстои много работа - имаме ядро, върху което можем да надграждаме, да прибавяме класа.

Оттук-нататък трябва да се развиваме само положително, не отива на футболисти и на фенове да се държат по този начин след края на мача, авторитетът го нямаше, знаете добре. Всичко е изчистено в клуба! Трябва да се стремим към подобрение във всяко отношение. Ако има оферта за Валентин Антов, аз съм "за" да се продаде. Неговото връщане за мен беше грешка, това му повлия. Той е силно момче, със силен дух, армеец затова го направих отново капитан, докато е тук", заяви Стойчо Младенов.