Скандалите около предстоящата Суперкупа на Италия продължават.

Двубоят ще противопостави Ювентус и Милан, а мястото на провеждането му предизвика доста коментари, повечето от тях негативни.

Двата тима ще играят на 16 януари в Саудитска Арабия. Италианската футболна федерация получи 20 милиона евро за това си решение, а двата участващи клуба ще получат по 3,15 милиона.

Много хора се противопоставиха на това решение покрай скандалното убийство на журналиста Джамал Кашоги, а старта на продажбата на билети предизвика ново недоволство сред италианците.

На модерния стадион "Крал Абдулах", мъжете ще бъдат разделени от жените, дори и те да не са граждани на Саудитска Арабия, а италианци.

За дамите ще има обособен сектор, който ще се намира на най-високите редове на 60-хилядния стадион. Хубавите места са само за мъжете.

В Саудитска Арабия жените получиха право да посещават спортни мероприятия преди година, но в специално изградените за тях сектори.

Естествено, тази новина не се хареса на италианските фенове. Те отново призоваха за бойкот и обвиниха федерацията, че заради 20 милиона, потъпква достойнството на италианския футбол и се подиграва с фенките на играта в страната.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos