За някои той сигурно е по-известен като бившето гадже на Памела Андерсън. Но всъщност има далеч по-големи постижения - световен шампион е с Франция и е играл за някои от най-големите клубове във Франция, Италия и Испания. Лил, Валенсия, Милан, Севиля, Марсилия...

Вече в залеза на кариерата си и почти на 35, централният защитник е част от Боавища в Португалия, след като разделия миналия сезон на два неуспешни периода - в Турция с Фенербахче и в Русия със Сочи. 

С над 500 мача като професионалист зад гърба си, както и триумфи в Лига Европа и първенството на родната му Франция, Адил определено има доста сполучлив футболен път, но сам признава, че всичко е можело да се развие и много по-добре.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Можех да имам по-добра кариера, ако водех по-добър начин на живот. Прекалено много излизах, прекалено много се занимавах с момичета и не обръщах особено внимание на теглото си. Най-големият ми проблем е храната. Обичам да ям", разказва ветеранът, който може да се похвали и с автобиографичната си книга "Аутопсия".

Творбата вече е достъпна за феновете, а Рами категорично отхвърли обвиненията за насилие срещу Памела Андерсън, като описва своята версия на нещата. 

"Всъщност съжалявам за неспазването на режима, защото когато съм на 100% физически, няма нападател в света, който да ме стресне", добавя още той.

Рами не записа и минута по пътя на Франция към световния връх в Русия през 2018 година, но бе част от състава на Дидие Дешан и получи златен медал. След което се отказа от националния отбор!

И до днес е благодарен на Дешан, когато определя като "любимият си треньор".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Беше изключително стриктен, мислеше само за работа. Аз обичам да работя, но не по 24 часа в денонощието. Не се разбирахме винаги, но сега съм му благодарен. Когато спечелихме Световното, отидох да му се извиня за всичко", споделя Рами.

А в крайна сметка, защитникът е победител и на терена, и извън него. В резюмето му винаги ще изпъкват най-много две неща - Мондиал 2018 и Памела Андерсън.