Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, оцени като огромна грешка уволнението на Станимир Стоилов преди години.

Тогава след два невероятни сезона с две поредни титли и два пробива в Европа, Батков изненадващо освободи тандема Стоилов и Сираков заради очертаващото се второ място класирането през 2008-а.

Именно в този период започнаха първите големи проблеми в Левски, а въпреки титлата година по-късно, клубът вече се намира в период от почти 13 години без трофей, а финансовото му състояние все още е критично.

Пред "Спортал" адвокат Батков призна, че за него Стоилов е най-добрият треньор на Левски, а самият той чувства вина за неговото освобождаване.

Любопитни признания, защото на първата пресконференция след завръщането си в Левски, самият Стоилов посочи Тодор Батков като най-големият виновник за състоянието, в което клубът се намира. В изказването си Мъри визираше, че ако той и Сираков не бяха махнати неоснователно и прибързано от клуба, никога нямаше да се стигне до тази игрова и финансова криза през следващите 10 години.

"Чувствам някаква вина относно махането на Стоилов, но това не означава, че нямам съществен принос за успехите преди това. За зла участ не успяхме купата да вземем, започна се строеж на сектора, груба грешка беше.

Де факто държавата с нищо не е помогнала на Левски, с нищо! Секторът е построен върху държавна земя, Левски плати 500 000 лева за учредяване правото на строеж, за да не се минава през обществена поръчка. Самият сектор е построен с борчове на клуба, да виждате някъде държавата? С парите от Шампионската лига Левски построи общежитието. Като взехме клуба от Томас, имаше дървета между пейките на стадиона, ремонтирахме всичко, после ново табло, парно, терен, 1 стотинка не е държавата няма!

Аз съм правил това, което мога, за Левски. И съм го правил от сърце. Въпреки обидите и упреците, не съжалявам. Безспорно Наско Сираков също обича Левски. Сигурен съм, че и той дава, каквото може. Той сам си призна за грешката с Джоузеф Диксън. Наско ми обясни, че ляга и става с мисълта, че съществуването на клуба е негова отговорност. Той можеше да се превърне в човека, който да забие последния пирон.

Левски играе все по-добре. Има обединение на публиката, каквото имаше до 2007 година, когато играхме големите мачове. Да, клубът е в тежко финансово състояние, но публиката е ангажирана, събират се пари, всеки дава колкото може, оптимист съм. Всеки да дава по 200 лева примерно, това са два милиона на месец, аз ще давам по 2 000 лева, кой колкото може. Левски е нещо голямо! Мъри е най-добрият треньор на Левски през този век", сподели той.