Правилото за пет смени бе прието временно, за да могат да бъдат избегнати контузиите при подновяването на футболните първенства в Европа, но не всички са доволни от това. Един от противниците е треньорът на Барселона Кике Сетиен, който на практика има само два месеца на поста, след като пандемията удари света.

"Смятам, че правилото за пет смени ще ни навреди, защото решавахме много от мачовете си в последните минути, а сега противниците ни ще са по-свежи", обясни Сетиен аргументите си срещу нововъведението.

"Ще изиграем много мачове за малко време. Горещината ще има своята роля и ще доведе до контузиии. Надяваме се, че все пак ще има по-малко проблеми, отколкото хората очакват", добавя той.

Треньорът очаква да има много травми, защото по собствените му думи всички са прекарали два месеца на диваните си, а сега ще трябва да играят футбол.

Сетиен вижда подновяването на футбола като ново начало за абсолютно всичко тимове, които според него започват от нулата. Целта пред Барселона остава 11 победи в 11 мача, за да бъде подпечатана титлата в Ла Лига. 

Каталунците имат аванс от две точки пред Реал (Мадрид) на върха в клаисрането).