Трибуна се срути на дерби в Нидерландия, като по чудо няма тежко ранени или дори жертви.

Ужасните гледки от стадиона в Ниймеген дойдоха след последния сигнал, когато играчите на гостуващия Витес отидоха пред сектора с феновете си да отпразнуват победата с 1:0 над местния НЕК.

Агитката опита да се покатери върху оградите, те обаче не издържаха и се сринаха отчасти.

Embed from Getty Images

Падаха хора, имаше викове, паника... Но се оказа, че никой не е в тежко състояние и пристигналата линейка не закара човек в болницата.

Кметът на Ниймеген Хуберт Брулс нареди разследване със заповед час след края на двубоя, като нарече случилото се "на косъм от ужасна трагедия".

Той иска клубът да даде отговори за сигурността по стадиона.

Мачът е голямо дерби на провинцията Гелдерланд, като историята на съперничеството е над 100-годишна, а омразата между публиките - пословична.

Embed from Getty Images

Мачът започна със скандални хореографии в сектора на домакините, една от които бе със снайперист, който стреля по фен на Витес. Това нажежи допълнително атмосферата, а след края лудата публика на гостите бе в екстаз.

"Беше кошмарно, чудо е, че трибуната не падна изцяло и никой не остана затрупан под нея", каза Ришедли Базоер от гостите. Играчите гледаха шокирани, а бяха отишли към сектора да се израдват на победата.

Всъщност, не е чудо.

Снимки от съседните трибуни след мача показаха, че е истински късмет. Под сектора са местата за кофите с отпадъци и боклук, а в средата - огромен контейнер със стоманена обвивка, с който те се изнасят и внасят в стадиона.

Именно той е "подпрял" конструкцията, която е тръгнала да пада. И е спасил вероятно хората отгоре.

Embed from Getty Images