ЦСКА официално представи звездното си попълнение Върнан Анита.

Нидерландският халф (на главната снимка) идва с доста богата визитка, в която фигурират 153 мача за родния му Аякс и над 100 двубоя в англисйката Висша лига с екипа на Нюкасъл.

Договорът на Анита обаче е само за няколко месеца, до края на настоящия сезон, но между двете страни има опция за неговото удължаване.

"Много съм щастлив, че нещата се развиха добре и ще играя за ЦСКА. Амбициран съм бързо да се интегрирам в състава и да помогна с опита си да спечелим трофей този сезон. Всички ме приеха много радушно и смятам, че няма да имам проблеми с адаптацията. Физически се чувствам добре, тъй като през последните месеци тренирах усилено с родния си тим Аякс", сподели той пред клубния сайт на "червените".

Притеснителното в случая на Анита е, че макар да е тренирал, той няма официален мач от май 2019-а. Анита пристига в ЦСКА като заместник на Жанио Бикел, който официално бе продаден отвъд океана.

Роденият в Гвинея-Бисау халф ще играе за канадския на Ванкувър Уайткапс, който се състезава в американската MLS. Трансферната сума не се разкрива, но според авторитетният сайт "transfermarkt.com", пазарната цена на Бикел е 1 милион евро.