Решението на УЕФА за завършване на сезона в евротурнирите е окончателно, потвърди президентът Александър Чеферин.

Стратегията, изготвена още в началото на месец май, е с подновяване на мачовете в Шампионската лига и Лига Европа през август и завършване на двата турнира в рамките на 25 дни.

Финалът в надпреварата на шампионите трябва да е на 29 август в Истанбул. Според италианския "Гадзета дело спорт" има някаква минимална надежда и оптимизъм поне този мач да е със зрители.

Това е възможно единствено, ако те са изцяло местни, а пътуващите за мача извън Истанбул са само хората от двата клуба, които стигнат финала и официалните гости от УЕФА.

Засега обаче Чеферин дори не спомена такава идея. Но е ясно, че двубоят ще е по време, когато в близо 90 процента от държавите в Европа се планира да се играят вече срещи от сезон 2020-2021 г., което не се е случвало в историята.

Словенецът призна, че на 25 май ще е решаващ ден - тогава УЕФА очаква да чуе доклад на всяка една национална федерация как ще бъдат завършени сезоните в отделните страни. После ще се гласува и планът за финализирането на евротурнирите.

Според Чеферин, има проблеми към момента с три от 12-те града, които ще поемат домакинството на отложеното за 2021 г. Евро 2020.

Президентът на УЕФА не уточни кои са, но каза:

"Дори ако тези казуси не бъдат изчистени в следващите месеци, можем да направим турнира в 8, 9 или 10 града. Няма да има заместване, ако някой не успее да се справи."