УЕФА съвсем очаквано внесе промяна в програмата за третия кръг от Лигата на конференциите на двата столични гранда Левски и ЦСКА.

По жребий и двата столични тима трябваше да домакинстват в първия си двубой. Левски на малтийския Хамрун Спартанс, а ЦСКА на ирландския Сейнт Патрикс.

Както добре знаем, според правилата за безопасност на УЕФА, два тима от един град не могат да домакинстват в един и същ ден, заради което миналия кръг бе разменено домакинството на ЦСКА, а домакинстващият на "Васил Левски" тим на Ботев (Пловдив), бе пратен да играе два дни по-рано.

Сега размяната засяга Левски, защото вместо да посрещне Хамрун Спартанс на 4 август, "сините" първо ще трябва да гостуват на малтийския си опонент.

Друга причина за размяната на точно този мач е, че за първи път в историята си Малта класира три свои отбора за трети кръг на европейска надрепвара, а по жребий и трите тима трябва да са домакини в един и същи ден, при положение, че играят на един стадион. Така осве размяна на домакинството на един от отборите, които ще е Хамрун, ще трябва да се стигне и до размяна на деня на мача за друг от тимовете.

Реваншът  между Левски и малтийците ще бъде на 11 август от 21 часа на "Георги Аспарухов".

ЦСКА пък посреща Сейнт Патрикс на 4 август от 20 часа, с разликата, че този път домакинството на "червените" ще се играе на националния стадион "Васил Левски".

Реваншът е седмица по-късно в Дъблин.