Медиите в Гърция засипаха с критики ПАОК след загубата с 0:2 от Левски на "Герена".

В южната ни съседка определят не само резултата, но и играта на "орлите" като срамна и недопустима.

Въпреки това сред водещите издания не се забелязва особена паника относно продължаването на тима напред, а всеобщото мнение е, че ако ПАОК заиграе така, както може, обратът след седмица в Солун ще бъде факт.

Местните издания наблягат на безличната и безидейна игра от страна на ПАОК. Те подчертава, че отборът е бил очевидно неподготвен за този мач срещу един пределно мотивиран опонент.

На места се появяват и критики към треньора Разван Луческу, който е рискувал с пет от новите си попълнения от първата минута на мача, а това се оказа грешка.

"Самоубийство", пише едно от най-големите издания в страната - "gazzetta.gr".

"ПАОК се простреля, за щастие към момента само в крака. Този отбор не знаеше какво прави в София. Отборът на Луческу ни шокира с това колко е слаб. Отговорността е негова, защото пусна психически неподготвен тим за един толкова тежък мач.

3:0 е възможен резутат, нищо не е свръшило, но ще бъде трудно. Не искам да си помислям какво ще понесат тези играчи, ако след седмица Левски довърши започнатото", допълва изданието.

"Пълна каша", пък пише голямото регионално издание "Македония".

"Мислехме си, че класирането е сигурно, а каква каша само забъркахме. Ако денят се познава от сутринта, то сезонът на ПАОК ще е изключително тежък. Представянето е неприемлво срещу тим, който едва събра няколко резерви", пише още изданието.

Снимка: Bulphoto

От спортното издание "Sport24" също са на подобно мнение, като пишат, че трагичната игра на ПАОК е била просто подарък за мотивирания Левски.

"Макар и с много по-малък бюджет и само четири млади резерви на пейката, това е исторически тим, който търси своя пробив. Техният треньор определи евентуалното елиминиране на ПАОК като чудо, а ние сме готови да им поднесем това чудо", пишат от изданието.

От "NovaSports" пък отбелязват, че ПАОК са объркали всичко, което е могло да се обърка в София.

"Sport.gr" пише, че Левски не е отбор, който трябва да плаши ПАОК на реванша, но с пасив от 0:2, солунският тим трябва да бъде абсолютно перфектен, ако иска да се класира.

Бърз преглед на фенските коментари в официалната Фейсбук страница на "орлите" показва негативни емоции, но примесени с увереност преди реванша.

Съвсем очаквано фенове критикуват играта на любимия си тим, но доста малко са коментарите, в които гърците не вярват в обрата.

Повечето от тях са сигурни, че на "Тумба" Левски ще се огъне и в крайна сметка ще бъде елиминиран.

Снимка: БТА