Португалски медии пишат, че два от водещите отбори в България - Лудогорец и ЦСКА, са вплетени в трансферна битка за нападател на Белененсеш.

Колумбиецът Матео Касиера Сандер Кабесас е на 23 години и е вкарал един гол през сезона в първенството за отбора, който пък е предпоследен. Започнал е като титуляр в осем от мачовете и като цяло не е на нивото, което се очаква от него - както и отборът му.

Но потенциалът на играча винаги е бил считан за много висок.

На 17 години той отива от Депортиво Кали в Аякс, където стига и до първия тим. Записва общо 34 участия за гранда от Амстердам, макар само 8 да са като титуляр. Играе в пет от мачовете в групите на Лига Европа през сезон 2016-2017 г., когато Аякс стигна финал и загуби от Манчестър Юнайтед.

Тогава е само на 18 и бъдещето изглежда бляскаво. В периода 2016-2018 г. нанизва 29 попадения за втория тим на отбора от Нидерландия.

Изкара период под наем в Грьонинген, после мина за година и през аржентинския Расинг, където се води дори шампион на страната, без обаче да има мач като титуляр.

Преди година и половина бе продаден на Белененсеш за около 250 000 евро, като Аякс си запази правото да получи процент от следващ трансфер.

Такъв изглежда е назрял, а португалският специализиран сайт SKnotisias пише, че двата български клуба са предложили по 350 000 евро за нападателя.