Присъствието на двама нигерийски тийнеджъри в състава на Краснодар за срещата с Динамо (Москва) вдигна шум в местните медии. Макар тимът да се раздели с деветима основни играчи след началото на войната, както и с треньора си, в редиците на клуба все още има чужденци, колкото и странно да звучи това.

Става дума за Олакунле Олусегун, който 19-годишен нападател и Джонатан Окоронкво, който също е нападател, но е на 18-годишна възраст.

Първоначално двамата бяха преотстъпени от “канарчетата” на дублиращия тим на краснодарския тим, но миналия уикенд бяха извикани в първия отбор. В крайна сметка te не успяха да помогнат за предотвратяване на поражението с 0:1 от столичния Динамо.

В момента двамата африканци са единствените чужденци в състава на Краснодар, които не са от бившите съветски републики. Извън руснаците, временният наставник Александър Сторожук разчита на Аляксандър Мартинович (Беларус) и Едуард Сперцян (Армения).

В дублиращия тим на елитния тим присъства още един нигерийски играч, който е под наем от Ботев - Ифеани Ндука. Тримата са заедно от доста време, защото преди да отидат в Ботев са играли в Академия Виста, която е собственост на руския благодател на пловдивчани Антон Зингаревич и се намира близо до Краснодар. 

Руските медии подчертават, че намерението на Зингаревич е да развие школата на Ботев, за да има повече кадри оттам за първия тим на пловдивския тим. 

Според sports.ru в сделките за наем на тримата африкански футболисти има откупни клаузи, които от Краснодар по всяка вероятност ще активират.