Върджил Ван Дайк спечели наградата за Най-добър играч на сезона по време на жребия за групите на Шампионска лига в Монако.

Бранителят на Ливърпул си заслужи приза, който в почти всички случаи предшества и този за "Златната топка" в края на календарната година. Другите номинирани бяха Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Тримата стояха един до друг на церемонията и с широка усмивка проследиха случващото се на сцената. Двете най-големи суперзвезди на днешния футбол проведоха приятелски разговор и показаха топли отношения помежду си.

"15 години имаме уникално съперничество. Не бе никак лесно, но имаме страхотни отношения. Не сме ходили още да вечеряме заедно (смее се). Липсва ми да играя в Испания срещу Меси. Тази битка ни караше да вадим най-доброто от себе си. Важното е да печели футболът", заяви с усмивка Кристиано.

Снимка: Стоп кадър, BT Sport

"Да бъда до тези двама е изключително. Те са феноменални", сподели гордият Ван Дайк.

За Вратар №1 на миналия сезон бе обявен стражът на Ливърпул Алисон, който имаше ключова роля за спечелването на Шампионската лига.

Защитник на годината логично стана Върджил Ван Дайк, който е и главният кандидат за "Златната топка". Това ще го направи първият защитник с такова постижение след Фабио Канаваро.

Халф на годината е бившият талант на Аякс и настоящ на Барселона - Френки Де Йонг.

Нападател на сезона е Лионел Меси, който изведе Барселона до полуфиналите в Шампионска лига със своите голове.

При жените победителка за първи път стана футболистка от Великобритания - националката на Англия Луси Бронз.