Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, предизвика доста противоречиви реакции с поредното си интервю около темите в родния футбол.

Колоритният футболен бос този път нападна Левски и администрацията на клуба, която по думите му е в тежест с огромните си заплати. Той спомена за суми от порядъка 22-23 хиялди лева за директор в клуба и 12-13 за доста от служителите.

Стефанов даде за пример неговия Славия, където според думите му са "двама човека и секретарка".

"В Славия сме двама човека плюс секретарката. В Левски, гледам, са се нароили 30 треньори - на треньора-треньор, под треньор, над треньор... Директорът получава 22-23 хиляди лева заплата. Други по 12-13 хиляди. Хората искат да видят отчетността, къде се дават парите.

В един момент се получава така, че нашите грандове имат една маса от чужди футболисти, които имат договори за по 20-30 хиляди евро на месец, не играят и ги гонят. После започват дела, осъждат ги и трупат дългове. Това е недалновидно ръководство. В случая не визирам ЦСКА. Там има човек, който държи нещата и се надявам, че няма да допусне това.

Левски трябва да се бори за своето оцеляване. Дай Боже да оцелее. Кажете ми: ако феновете на Левски купят 25 % от акциите на клуба, как ще осигурят по 3,5 милиона на година? Левски дава 12 млн. лева на година за издръжката си, откъде да дойде този доход? Сложете продажба на 10 000 фланелки, билети... най-много да съберат 1-2 млн, а другите откъде", сподели Стефанов.

Левски отговори на думите на Стефанов чрез официалния си сайт, като тотално отрече споменатите от него цифри. "Сините" го обвиниха в облъчване с дезинформация, като също така зададоха въпрос как Славия получава лиценз, щом има само двама служители.

Ето цялата позиция на Левски без редакторска намеса:

Левскари,

Обръщаме се към Вас директно и открито, относно поредната атака към любимия клуб, която бе отправена днес от президента на ПФК "Славия" Венцеслав Стефанов.

С "разкритията" си за възнагражденията в нашия клуб г-н Стефанов премина всякакви граници. Категорично заявяваме, че в "ПФК Левски" няма служител или директор, който да получава която и да е от споменатите от президента на "Славия" суми.

Това може лесно да се провери, а още по-лесно е да се досетим защо тази откровена лъжа се поднася на хората в този момент - левскарската общност е мобилизирана, както отдавна не е била, за да помогне на клуба в труден момент. И това най-ясно се видя в последните 10 дни.

Какъв по-добър пропаганден начин да полеем със студен душ ентусиазма на хората, от това да ги облъчим с дезинформация? Този път обаче няма да оставим нещата така и ще зададем и ние някои въпроси.

Като, например, ако в "Славия" има двама души на щат, как клубът е получил лиценз за професионален футбол, съгласно административните критерии за лицензиране? На какви заплати плащат данъци и осигуровки в "Славия"?

Сигурни сме, че самите Вие сте наясно дали информацията отговаря на истината или е чисто и просто целенасочена измислица.

 

ВСИЧКИ ЗА ЛЕВСКИ!

 

"ПФК ЛЕВСКИ"