Финансова криза надвисна над третодивизионния Партизан (Червен бряг), който чака мача на годината, десетилетието и вероятно - цялата си история, когато другата сряда приеме Левски за Купата на България.

Оказва се, че "вирусът" на безпаричието не засяга само водещите отбори - от такъв страдат именно "синият" гранд от София и Ботев от Пловдив в момента.

Ето какво написаха играчите на Партизан във фейсбук страницата на клуба:

"В навечерието на престижното домакинство на Левски и очертаващия се празник за феновете на футбола в региона, футболистите на Партизан пожелаха да информират обществеността за сериозната финансова криза, в която се намира клубът.

Към момента натрупаните задължения към играчите се равняват на 6 премии и 1 заплата.

Неизплатените суми, а също и липсата на комуникация по въпроса с представителите на Община Червен бряг, пораждат необходимостта от предприемане на крути мерки от страна на футболистите. Считано от днес, тренировъчният процес се преустановява, до изчистване на поне част от задълженията към играчите.

В допълнение, футболистите предупреждават, че провеждането на двете домакински срещи, срещу Спартак (Плевен) и Левски (София), също е поставено под въпрос."

Срещата срещу "сините" трябва да е в сряда, на 21 октомври, от 14,30 часа в Червен бряг.