Висшата лига гласува помощ от 125 милиона лири за клубовете от футболната пирамида на Англия под елитното ниво. 

Те са "базови" и ще покрият разходите на малките отбори в страната поне за първите 2 месеца без футбол - март и април. Сумата ще стигне до тимовете от Лига 1 и Лига 2, както и трите дивизии на Националната лига - полуаматьорското ниво под четирите професионални етажа.

Първенството, което борави с най-големите пари в света, е готово да отпусне още средства, ако пандемията удължи кризисната ситуация за най-популярната игра.

В добавка бе обявено и дарение от 20 милиона лири за медицинските служители във Великобритания, което ще бъде извършено незабавно.

Очакваният конфликт, който назряваше при предстоящи преговори с играчите за намаляване на заплатите им, ще бъде избегнат, ако се приеме предложението за Фонд на капитаните.

Така самите футболисти ще преценяват колко от парите, които получават, да дарят за каузата. Очаква се това решение да е много по-бързо и ефективно, а набраните средства да отидат директно за медицинските служби.

Същевременно управата на Висшата лига увери още веднъж клубовете, че приоритет е сезонът да бъде довършен, независимо в какви срокове.

Надеждата е през юли или август да се играе футбол, като оставащите 9 кръга могат да бъдат организирани в 5-6 седмици.