Бразилският вратар на Лудогорец - Ренан, даде интервю пред "Globo Esporte", в което говори за бъдещето си и за досегашния престой в Разград.

От доста време е ясно, че 29-годишният страж иска да премине в по-сериозен клуб, а с привличането на националан Пламен Илиев, подобен развой изглежда сигурен.

"Въобще не харесвам футбола в България и като цяло Източна Европа.

Играта е на много ниско ниво. Техническото ниво е много зле, мачовете са грозни, има и много ритане.

В момента търся мястото си другаде, защото договорът ми изтича в края на годината и няма индикации, че ще го подновя. Имаше интерес към мен, но поисканата сума от страна на Лудогорец бе твърде висока и това отказваше другите клубове.

Липсва ми Бразилия - човешката топлина, любовта на хората, феновете по трибуните. В последните години Лудогорец няколко пъти поред става шампион, но феновете ни са малко.

Съвсем различно е, когато играеш пред пълен стадион и феновете не спират да пеят. Семейството ми също ми липсва и затова предпочитам да се върна отново в Бразилия.

Има вариант да остана и в Европа, но най-важно при взимането на решението ще бъде кое е най-добре за семейството ми и за мен.

В първите три-четири месеца ми бе доста трудно. Езикът е много труден и говоренето на български съвсем не е лесно. Освен това ниските температури също са много неприятни. Тук става -10, -15 градуса, но вече свикнах", сподели той.

Ренан пристигна в Разград в началото на 2017-а, като изигра 61 мача за Лудогорец и спечели две титли на страната.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/39999-54403-43840/033100