Видеа и снимки в социалните мрежи показаха моменти след катастрофа в Монако, където оранжева спортна кола е изнесена с трак на "Пътна помощ" и разбита до неузнаваемост предна част.

Оказа се, че това е суперавтомобилът на пилота Адриан Сутил, който дори се вижда на някои от видеата спокойно да говори по мобилния си телефон, докато колата е закачана за транспортиране.

37-годишният германец има зад гърба си 7 сезона във Формула 1, навъртя 128 старта за Гран при в най-популярното състезание, за отборите на "Спайкър", "Форс Индия" и "Заубер".

Никога не е бил на подиума, но е спечелил общо 124 точки. Минаваше да един от големите таланти в спорта и остана втори в шампионата на Формула 3 зад Люис Хамилтън, преди и двамата да влязат във Ф1.

Автомобилът е McLaren Senna LM, луксозно издание на марката, което е кръстено на легендарния бразилец, загинал преди 26 години. Цената е между 1,2 и 1,65 милиона долара, в зависимост от екстрите.

Колата на Сутил вероятно е от най-скъпите, защото през юни той се похвали с нейната покупка и обяви, че е "най-доброто".

Пилотът е шофирал суперколата из улиците на Княжеството, но на един завой е ударил стълб на уличното осветление.

Скоростта изглежда е била сериозна, ако се съди по пораженията по автомобила. Говорим за машина с 800 конски сили и ускоряване от 0 до 100 км за 2,8 секунди, а и за шофьор, който никак не е свикнал да кара бавно...

Това издание на McLaren Senna LM е изключително рядко и в началото на тази година бяха произведени и продадени само 25 броя от него. Едното отиде за Сутил, а друго - за Хамилтън, ако се вярва на британските медии.

Адриан беше култов герой от годините си във Формула 1 (2007-2014) не толкова с проявите на пистата, колкото извън нея. В един бар в Шанхай след китайското Гран при той се сби с хора от екиа на "Лотус", като бе трудно да обясни защо точно. Всъщност, не си спомняше почти нищо от въпросната вечер...