Индийски готвач разкри в интервю подробности около Роджър Федерер, неговия щаб и подготовка за състезанията, като самият той е бил част от екипа на швейцарския Маестро.

Любопитни неща казва Хусаин Шазад, днес един от водещите шеф-майстори в родината си.

"Да работя с Роджър Федерер бе едно от най-приятните неща в живота ми - обяснява индиецът. - Стана с късмет, както повечето неща.

Бях работил повече от година в големия ресторант Eleven Madison Park в Ню Йорк, но не виждах развитие за себе си и мислих да напусна. Бяха ме направили шеф на сосовете, а това не беше нещо, което исках да правя.

Подадох си документите да напусна, но тогава дойде шеф Даниел, един от главните хора в ресторанта. И ме пита - ще станеш ли личен готвач на един доста известен човек, мой приятел. Пътува много, да знаеш!

Естествено, парите бяха добри и не се колебах. Започна кореспонденция с въпросния човек в Калифорния и с изненада видях, че имейлите са от Мирка Федерер. Бях направо шашнат!

Пътувах с тях известно време, бях част от екипа. Роджър има отбор от 24 души за големите турнири - треньори, масажисти, лекар, личен консултант, ние двамата с шеф Даниел - като персонални готвачи.

Всичко е изпипано, но от друга страна, рядко можете да видите по-земни хора от семейство Федерер. Роджър се държеше с нас като с приятели, без никакво поведение на звезда.

Покрай него срещнах невероятни личности, световноизвестни. Не можех да повярвам...

Един ден обаче реших, че да съм личен готвач май не е моето призвание, а и трябваше да се изнеса да живея в Швейцария, което не ми харесваше. Затова се върнах в Щатите, а после - в Индия, където днес правя това, което винаги съм искал."

Според индиеца, всеки детайл от диетата на Федерер е обсъден и подреден, като Мирка лично следи това да бъде сторено.

Случката, за която говори готвача, е отпреди 7-8 години, но едва ли с напредване на възрастта, Роджър е станал по-малко внимателен и стриктен към тези подробности.