Женският отбор на Олимпик (Лион) продължи доминацията си в женската Шампионска лига с пета поредна титла. Това се случи след 3:1 срещу Волфсбург във финалнaта среща, играна на стадион "Аноета" в испанския град Сан Себастиан.

Тимът от Лион е рекордьор по трофеи в надпреварата с общо седем - всички от тях са спечелени в последното десетилетие, катоо във визитката на клуба личат и две втори места.

Головата машина на Франция Йожени Ле Сомер вкара за 1:0, а до почивката японската националка Саки Кумагай добави още едно попадение за 2:0. Александра Поп съживи надеждата за германския тим с попадение за 2:1, но Сара Бьорк Гунарсдотир (на снимката) сложи точка на спора за 3:1.

Исландската националка бе в правото си да получи както златен, така и сребърен медал, след като по-рано през сезона премина в Олимпик именно от немския тим. 

Лион и Волфсбург се срещат във финала на турнира за четвърти път от 2013 година насам, като и четирите мача завършват с френски победи. Шампионската лига при дамите също бе доиграна с финален турнир в рамките на десетина дни, точно както и надпреварата при мъжете.