В Италия се разгоря полемика и личи видимо недоволство от информациите за коледната ваканция на Кристиано Роналдо.

Португалската суперзвезда замина за Дубай със семейството си, като публикува в социалните мрежи фотоси от пристигането си, първото посещение във фитнеса и терата в хотелската си стая.

Проблемът във всичко това далеч не е от гледна точка на клуба Ювентус. Всички играчи са във ваканция, тъй като Серия А се подновява на 3 януари и в паузата клубът даде седмица почивка на отбора.

Но Роналдо ще се възползва от специално правило, което разрешава на футболистите да пътуват за празниците извън страната, а после да не бъдат подлагани на карантина. Обикновените италианци нямат тази възможност и, ако изберат да отидат за Коледа и Нова година извън страната, ще бъдат карантинирани при завръщането им.

Поради факта, че са подлагани на редовни тестове, футболистите имат привилегията да пропуснат карантината след прибирането си.

И въпреки това съвсем малко са тези, които решиха да излязат от Италия за празниците. Някои дори ясно заявиха, че не се чувстват удобно от това да го направят в ситуацията, в която страната е парализирана заради пандемията и италианците нямат нормална Коледа.

Роналдо очевидно не страда от такива скрупули.

Така за втори път само за месец той предизвиква гняв на Апенините. През ноември се върна заразен с ковид от лагер на португалския национален отбор, въпреки че трябваше да остане изолиран в родината си.

Той използва коридор с частен самолет и се прибра в Торино, нарушавайки правилата. Разследването по този случай все още тече.