Канадският отбор по кърлинг бе позорно дисквалифициран от "Класиката Ред Диър" - изключително уважаван турнир в провинцията Алберта. Героите на лудата по този спорт нация се явиха мъртво пияни за мач в надпреварата и шокираха феновете, както и съперниците.

"Поведението им е недопустимо, особено в нашия спорт на джентълменство и добри обноски", каза шефът на турнира Уейд Търбър. Той бе много огорчен от факта, че издънката направиха точно канадците - домакини и главна причина трибуните да са пълни за мачовете.

Тимът в състав Райън Фрай, Джейми Коу, Крис Шидъл и Диджей Къдби поднесе извинения часове по-късно. Четиримата изглеждаха напълно пияни на леда и поведението им бе... най-малкото незряло.

Фрай е легенда в спорта не само за Канада, той бе част от отбора и през 2014 г., когато стигна до златото в луд финал срещу Великобритания на Олимпиадата в Сочи.

"Не мога да направя нищо друго, освен да се извиня на всеки от играчите и феновете, както и на организаторите - каза капитанът на тима Фрай. - Ще трябва да сме перфектни в поведението си оттук нататък, защото всеки ще ни гледа внимателно. Срамно е, но е абсолютно обяснимо."