Защитникът на Арсенал Ектор Бейерин вече ще може да добави към автобиографията си и "акционер във футболен клуб". Испанецът потвърди, че е закупил акции от третодивизионния Форест Грийн Роувърс, след като е бил впечатлен от цялостната посока, в която те се развиват.

В последните години Роувърс открито се борят за по-добра околна среда и устойчиво развитие. Тимът от Лига 2 още през 2015 година стана първият клуб, който предлага на играчите и феновете си изцяло веган храна, а ФИФА им постави званието "най-зеленият футболен отбор в света". 

Бейерин също е веган и се храни изцяло с растителни продукти, а и като цяло вижданията му са сходни с тези на Форест Грийн.

"Форест Грийн Роувърс са отбор, който е известен с екологичните си процедури и принципи. Собственикът Дейл Винс направи истинска революция в отбора. От доста време работихме в тази посока и вече е факт - аз съм акционер в клуба. Те са идеален пример как трябва да се ръководи един футболен клуб", обяви Бейерин.

25-годишният испанец и е активист за опазването на околната среда, като след рестарта на последния сезон в Премиър лийг стана партньор на инициатива, чрез която след всяка победа на Арсенал бяха засаждани 3000 дръвчета.