Финансовият директор на Левски Константин Баждеков обясни, че "сините" имат идея да зарадват феновете с нов стадион за 100-годишнината на клуба през 2014 година.

Относно евентуална смяна на името "Георги Аспарухов" и целия проект, Баждеков заяви пред 'ТВ7": "Водят се разговори в тази посока. Трябва да се подпомогне тази реализация сериозно от инвеститори. Ако не достигнат средства, ще се търси банково подпомагане. Скиците за новия стадион скоро ще бъдат готови и ще бъдат представени официално."

Баждеков призна, че има големи фирми, които са заинтересувани да инвестират в новото съоръжение.

"Нашата цел и идея е за 100-годишнината Левски да има нов стадион – обновен и покрит. Идеята е напълно покрити да са секторите А и Б, а впоследствие това да се направи и със сектор В.", обясни Баждеков.

Според "ТВ7" новият стадион на Левски ще бъде за 28 000 зрители. Събарянето по сектори на сегашното съоръжение ще започне през февруари 2013. Най-вероятно "сините" ще се преместят за около година и половина на Националния стадион "Васил Левски", където ще играят домакинските си срещи.

Твърди се, че новият стадион на Левски ще бъде изцяло футболен и трибуните ще бъдат приближени до терена, предаде Novsport.

Само три месеца по-късно на този стадион трябва да се състои концертът на Depeche Mode.

Ясни са цените за билетите за Левски - Локо Пд