Не тайна, че футболът или "сокър", както го наричат самите те, не е най-голямата тръпка на американците. Но това започва осезаемо да се променя на едно конкретно място - в Маями, а причината ви е добре известна, идването на Лионел Меси.

От вчера аржентинският гений е в града, за да подпише своя договор и да стане част от местния Интер, съсобственик на който е друга футболна легенда в лицето на Дейвид Бекъм.

Именно Бекъм даде старт на модерната инвазия в новата ера на МЛС. Той бе последван от други огромни имена като Стивън Джерард, Тиери Анри, Златан Ибрахимович, Кака, Уейн Рууни и Франк Лампард.

Но никой от тях не успя да докара американците дори близо до истерията, която се завихря около Меси.

ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК >>>

На места улиците на Маями могат да бъдат сбъркани с тези на Росарио или Буенос Айрес, защото ликът на Меси е просто навсякъде.

Снимка: АР/БТА

По фасадите на сградите, по билбордовете, по рекламните банери на всеки ъгъл, а картонените манекени на седемкратния носителн на "Златната топка" са из целия град.

Отделно самите хора са обхванати от лудостта "Меси", защото обикалят из града в розовите екипи на Интер (Маями), с името на Меси и №10 на гърба.

Разбира се, не е маловажен и фактът, че Маями е един от градовете по света с най-голяма аржентинска диаспора, а може би и най-голямата.

В града дори започна да се предлага розова бира с името на Меси, както и бургер и пица, кръстени на аржентинеца, който все още дори не е представен като играч на клуба.

Това ще се случи в неделя, а след това започва и емоцията около това да видим Лео в екипа на едва третия клубен отбор в цялата му, невероятна кариера. 

И преди още да е стъпил на терена, градът лудее по него.

Лудост, каквато само играч от неговия калибър може да създаде.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ОТ МАЯМИ>>>

Снимка: АР/БТА