Анди Мъри ще пропусне пореден турнир от Големия шлем в последните сезони - започващия на 31 май "Ролан Гарос".

Бившият №1 все още се опитва да се завърне към най-добрата си форма, като именно това е причината да се откаже от участие на клей кортовете във френската столица.

Той иска да използва този период за работа върху физическата си подготовка, за да бъде на нужното ниво за сезона на трева. Целта му най-вече е "Уимбълдън", който стартира на 28 юни.

Мъри, който е двукартен шампион от този турнир, не е играл на "свещената трева" в мач на сингъл от 2017-а насам.

След множеството травми и смяната на тазобедрената си става, Анди Мъри изпитва сериозни трудности, като е доста далеч от познатото ниво, както и от оптималната физическа форма.

Той обаче е решен да докаже на себе си и на тенис феновете, че и с метална тазобедрена става може да доближи елита на тениса, към който доскоро принадлежеше.

От сезон 2018-а насам, Мъри е взел участие само в четири от 12-те турнира от Шлема, а предстоящия "Ролан Гарос" ще е деветият турнир, който той пропуска в този период.

В тези си четири участие той бе бледо копие на себе си, като записа само две победи и така и не успя да прескочи втория кръг.

Погледите вече са насочени към "Уимбълдън", а с месеца, който има за физическа подготовка, Мъри вярва, че може да надскочи очавканията.