Остават само два дни до началото на отборния турнир ATP Cup, в който Григор Димитров ще изведе България като капитан. Младият ни състав ще мери сили с Великобритания, Молдова и Белгия, а очакванията са на раменете на родната звезда.

Димитров даде интересно мнение преди началото на турнира, в което говори за очакванията си и трудностите да изпълняваш ролята на треньор.

"Тенисът винаги е бил моята страст и винаги съм искал да допринасям за страната си. Чувствам важността на това, което постигнах през всичките години. Възможността да съм с тези момчета е страхотна. Те ще се докоснат до елита и се надявам да го достигнат един ден. Радвам се, че споделям време с тях. Казвам им да ме питат всичко, което ги интересува. За мен е чест. Винаги съм играл за България и се радвам, че ще представям страната. Това е специален момент за мен и съотборниците ми. Да си треньор е сред най-трудните професии и вече знам какво е да си от другата страна. Това е много различен опит.", споделя капитанът Григор.

Embed from Getty Images

Димитър Кузманов, който е най-опитният след Димитров в българския тим, също сподели вълнението си: "Страхотно е за целия спорт в страната ни, че имаме Григор. Той е модел на подражание и посланик на България, на спорта ни, манталитета ни и традициите. Последният такъв човек, който имахме, бе Христо Стоичков. Григор е сред най-добите в света и можем само да се учим от него. Характерът му е страхотен и е готов да ни помага. Ние българите имаме страхотен дух, това е във вените ни и в историята ни като нация. Най-силното ни оръжие е и се надяваме много българи тук в Австралия да ни подкрепят.