Президентът на румънската тенис федерация Йон Циряк не пропусна възможността да коментира поредната гореща тема в спорта. 8

3-годишният милиардер, известен с прозвището си “Булдозера от Брашов”, има една титла на двойки от Големия шлем, а освен с тенис се е занимавал и с хокей, като дори участва на Олимпиадата през 1964 година  в Инсбрук.

Сега Циряк обърна внимание на предстоящото завръщане на Роджър Федерер на корта. Легендарният швейцарец, който има 20 титли от Шлема, не е играл от миналата година. Очаква се той да играе отново на турнира в Базел, като има слухове, че тогава ще обяви и оттеглянето си от спорта.

“Може да играе тенис просто за да се забавлява, Което би било чудесно. Но нека обърнем внимание и на това, че може да се изложи сериозно завръщайки се”, каза третият най-богат човек в Румъния в интервю за Clay Tennis.

“Има такава опасност, защото не е играл от наистина дълго време. Направи такива още миналата година, когато се оттелги от “Ролан Гарос”. Как може да кажеш, че напускаш един турнир от Големия шлем заради друг?”, добави още Циряк

Той описа и нежеланието на Новак Джокович да се ваксинира срещу COVID-19 като “фатална грешка”, която е повлияла изключително много на имиджа му, макар да е “сензационен играч”.

“Новак иска да изпъкне като личност, но няма харизмата на Настасе или Макенроу, така че е трудно. И също така не е Надал!”, обобщи той.