Един от най-популярните и опитни съдии в тениса - Карлос Бердардес, е получил инфаркт в стаята си в хотела в Мелбърн.

Бразилските издания съобщиха за случая, а световните агенции показаха снимки как изключително популярният в този спорт арбитър е изнесен от хотел "View" на носилка от медицински екип и вкарван в линейка на "Бърза помощ".

Бернардес сам е повикал лекарите, след като е почувствал задух и тежест в гърдите. Първите информации от болницата, че състоянието му е стабилно и животът му е вън от опасност.

Той е един от 72-мата в изолация, след като положителен случай на заразен с коронавирус пътник имаше в неговия чартър към Мелбърн за турнира Australian open. Те останаха в по-строга карантина хотела, като не се допуска дори да излизат за разходки, освен на терасите на стаите си.

Бернардес е един от реферите в тениса със златна значка - на стола е от 1990 г., като е водил най-големите мачове в играта. Включително няколко финала на "Уимбълдън" и US Open, както и на Финален турнир на ATP.

Той е бил арбитър на всяка от Мастърс надпреварите в тура, и на четири Олимпиади.

Популярен с твърдата си ръка, през годините той имаше тежки конфликти с водещи играчи - като например с Рафа Надал през 2015-а, когато испанецът го обвини, че иска да е звездата на шоуто на корта. Но по-късно поднесе извинения.

Бразилецът е смятан за топ арбитър, а популярността му е такава, че феновете на големите турнири го търсят за снимка, както е със звездите с ракети в ръце.

Embed from Getty Images