Роджър Федерер се отчете с поредната благотворителна акция по време на световната пандемия от коронавирус.

Маестрото бе част от кампанията на бразилския си колега Густаво Куертен, който набира средства за родината си, която е сред най-засегнатите страни в света.

Пред местното издание "Globo", швейцарският тенисист разказа за периода на пандемия и липсата на тенис.

"Най-хубавото нещо на този период, е че хората станаха по-задружни и започнаха да правят редица неща заедно. Винаги е имало проблеми, но обикновено те засягат една страна или само определен регион.

Сега целият свят има един и същи проблем. Ето, както в Швейцария, така и в Бразилия, в момента проблемът е един и същ.

Иначе е странно, защото не бях прекарвал пет седмици у дом от 2016-а, когато ми оперираха коляното. Това е чудесно време за семейството, мога да им отделям в пъти повече внимание, но понякога ме подлудяват, признавам си. Предполагам, че във всяко семейство е така.

В момента не тренирам, защото не виждам причина да го правя. Тялото ми се чувства добре, вярвам, че ще мога да се завърна успешно.

За мен е важно психически да се насладя на тази почивка, след като съм изиграл толкова много тенис през живота си.

Също така съм убеден, че когато дойде време за завръщане, ще тренирам здраво и ще бъда супер мотивиран.

За мен завръщането на големите турнири без публика е безсмислено. През повечето време тренираме пред празни трибуни и мечтаем да излезем за мач пред фенове. Сега мисълта за празен корт е стряскаща. Ще бъде трудно да се играят мачове в такава обстановка", сподели той.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos