Дори контузена Виктория Азаренка се оказа достатъчно силна, за да победи напълно здравата Елина Свитолина на много силния турнир в Доха от категория WTA 500.

Бившата номер едно в света от Беларус игра със силни болки в кръста и гърба, които са се усложнили по време на загрявката, както стана ясно след мача. На няколко пъти медицински лица оказваха помощ на Азаренка, но чисто спортно-технически от такава имаше нужда световната №5 Свитолина, която загуби с 2:6, 4:6.

Гарбине Мугуруса не остави шансове на Мария Сакари с 6:3, 6:1, а Джесика Пегула, направила фурор с достигнат полуфинал на Откритото първенство на Австралия, продължава чудесната си форма.

Дъщерята на милиардера и собственик на куп спортни отбори в САЩ - Тери Пегула, този път победи шестата в ранглистата Каролина Плишкова с 6:3, 6:1.

Джесика стартира годината извън топ 100, а вече е №44 в ранглистата, а след доброто представяне в Доха със сигурност ще е на ръба поне на топ 30.

На полуфинал там я чака друга чехкиня - Петра Квитова, докато другата двойка е тежка категория: Мугуруса срещу Азаренка.