Наоми Осака е сред много спортни звезди, които в последните месеци отделят доста по-голямо внимание на различни каузи встрани от спорта.

Японката е сред най-сериозните активисти срещу расовото неравенство, като непрестанно е чат от кампании на тази тема.

Нейният баща е от Хаити, като самата тя е признавала, че е била обект на расизъм и дискриминация в родината си Япония, откъдето е и нейната майка.

По време на тазгодишният US Open, тя излизаше преди всеки мач с маска, на която бе изписано името на цветнокожа жертва на полицейско насилие в САЩ. Занейно щастие тя стигна до титлата, като имаше шанс да изиграе седем мача със седем различни имена на маската си.

Сега Осака се включи в кампания на рапъра "Dr. Dre", имаща за цел да разбие стереотипите около културата на афроамериканците.

В краткото видео тя е в съблекалня, готвейки се за мач, а когато излиза на косата й е изписано "Мълчанието е насилие" (Silence is violence).

Осака коментира кампанията и в своя Инстаграм профил.

"Като растящо дете никога не говорех, бях тихата (честно казано още съм), бях тази, която просто искаше да кара скейтборд незабелязана и без конфликти. Но красотата на това да растеш е да учиш и да виждаш нещата за себе си, едно от нещата, които научих е, че всеки има платформа и е тяхна отговорност как ще я използват. С израстването ще научавам повече неща, но в момента мога само да се надявам да използвам моята платформа добре".