С обновяването на световната ранглиста вчера, Новак Джокович официално се превръна в тенисиста, прекарал най-много седмици като №1.

Невероятните 311 седмици са стартирали с името на Новак Джокович начело, с което той подобри рекорда на Роджър Федерер, който дълго време бе първи по този показател със своите 310 седмици на върха.

Постижение на сърбина, което бе ясно, че ще случи още преди няколко седмици, но всички изчакваха то да стане официален факт. Ето, че това се случи, а самият Ноле коментира постижението си  Той говори за изминатия тежък път, като заяви, че всичко това му е коствало доста кръв, пот и сълзи.

"Семейството ми ме подкрепяше от първия ден, те са в основата на всичко. Когато започнах в професионалния мъжки тенис преди 15 години, пред мен бяха двете най-тежки предизвикателства, които някой може да си представи.

Тези предизвикателства се казваха Роджър Федерер и Рафаел Надал. Трябваше да се боря с тях и сянката им.

Когато взех първата си титла от Шлема през 2008-а, за първи път истински повярвах, че мога да оставя значима следа. Казах си "Ок, идва твоето време, ти наистина можеш да се бориш с тези двамата".

След това обаче дойдоха три последователни години, в които не спечелих нито един значим турнир. Загубих всеки важен мач срещу някой от тях.

Този период ме накара да седна и да се замисля над всичко. Да анализирам играта си и да осъзная какво точно трябва да направя. Трябваше да подобря някои неща, за да им се противопоставя. Преминах през много кръв, пот и сълзи, за да съм тук днес.

Със сигурност съперничеството с Роджър и Рафа ме направи играча, който съм днес. Мисля, че нашето тройно съперничество помогна на целия тенис да еволюира и да се развие като спорт.

Вече не съм на 23, трябва да бъда максимално разумен и да направя програмата си така, че да съм в топ форма за важните турнири - тези от Шлема.

Вижте какво прави Федерер. Наситина е невероятно на тази възраст. Той е вдъхновение за мен, раздвам се, че се завърна", заяви Ноле.