Григор Димитров получи торта с българския флаг от своите родители Мария и Димитър навръх 30-ия си рожден ден.

48 часа преди специалния за него ден, най-добрият наш тенисист реши да се прибере в родния си град Хасково, за да отпразнува юбилея си със семейството си.

Той доведе и новата си приятелка Лолита Османова, за да и покаже къде е израсъл.

Григор обаче не дойде само да си почива, тъй като във вчерашния ден проведе тренировка в парк "Кенана" под ръководството на своя баща Димитър.

През следващата седмица Димитров се завръща на корта за турнира в Женева от категория ATP 250. Той иска още игрова практика преди "Ролан Гарос", тъй като в последните си два турнира отпадна безславно в първи кръг.

Междувременно Лолита пожела на Григор "честит рожден ден" и го нарече "нейния партньор в престъпленията".

Снимка: Instagram

По повод рождeния ден на Димитров председателят на БФТ Стефан Цветков изпрати поздравителни адреси до родителите му - Мария и Димитър Димитрови, както и персонално поздрави най-добрия ни тенисист:

"Скъпи Гришо,

 Позволи ми да поднеса най-сърдечните си поздравления по случай твоя 30-и рожден ден.

Не само като невероятен професионалист, доказал своето изключително ниво, но и като българин и истински патриот, ти изгради безспорен авторитет не само в световния тенис, но и в световния спорт.

Помня първата купа, която ти връчих през 2004 г. в Пловдив. Още тогава видях, че пред мен стои бъдещ голям спортист и шампион.

С яркия си талант и изключително трудолюбие ти постигна невероятни успехи, с които прослави себе си и се превърна в най-популярния посланик на България по света.

Скъпи Гришо, ти отдавна си заслужи обществено признание и дълбоко уважение. Нека днешният ден ти донесе много усмивки, радост и нестихващи положителни емоции в обкръжението на най-близките хора!

Желая ти здраве, щастие, удовлетворение от постигнатите цели, много нови предизвикателства и покорени върхове.

Честит рожден ден!"