Симона Халеп не веднъж е отправяла критики към румънската тенис федерация, че не прави нищо за развиването на спорта в страната.

Халеп е вероятно най-популярният активен спортист в Румъния и не бе случайно, че напълни националния стадион в Букурещ след триумфа си на "Ролан Гарос" през 2018-а.

Тя смята, че държавата и федерацията не отделят достатъчен бюджет за подобряване на тенис инфраструктурата и ограничават младежите, които искат да спортуват.

"Не само аз съм тенисистка, но и новите поколения, които се нуждаят от инфраструктура, каквато липсва в страната. Трябва ни място, където да се играят мачовете от "Фед къп". Има много деца, които се нуждаят от подкрепа, най-вече в тениса, защото е скъп спорт. Призовавам за тази кауза - изграждане на инфраструктура в тениса. Играта в Румъния има страхотни резултати. Глупаво е да не се прави нищо и да няма прогрес.

Разочароващо е, че румънската федерация не съществува и не работи, доколкото съм запозната. Разочароващо е и за мен да имам толкова добри резултати, да съм номер едно, а същевременно държавата да не финансира федерацията", заяви световната №2.