Световният №1 в ранглистата на двойки в тениса - Джо Солсбъри, даде интересно интервю, в което говори за предстоящото си участие на "Уимблдън".

Солсбъри е сред най-добрите британски играчи в света и може да се похвали с четири титли от Големия шлем, които спечели през последните две години.

Когато е тийнейнджър, Солсбъри е съвсем близо до това да напусне тениса, тъй като е спечелил само 13 хиляди долара в дебютните си два сезона.

Сега ситуацията му е съвсем различна и той дори признава, че вече е разпознаваема личност в публичното пространство.

"Преди няколко седмици отидох на сватба преди "Ролан Гарос" и хората ме разпознаваха. Истината е, че такова нещо не ми се случва често. Не ми харесва да съм център на внимание. Дори не знам защо имам Туитър акаунт. Тези неща никога не са ме интересували. Винаги съм искал да съм фокусиран върху тениса", признава британецът.

Той споделя и друго откровение - алергичен е към тревата.

"Алергичен съм към тревата. Винаги съм имал някои алергии - към дърветата, прахта и други неща. Ако се излегна на тревата, получавам обриви по кожата и ме сърби много. Няма да умра, но не мога да стоя дълго на нея. Ще опитам да спечеля "Уимбълдън" за първи път, въпреки тази алергия. Знам, че може да звучи странно. Това е най-голямата ми цел в момента и най-специалния турнир за мен. Винаги "Уимбълдън" е бил на първо място още преди да спечеля другите турнири", добавя Солсбъри.