В Австралия "шоуто" с карантинните условия на играчите преди турнира в Мелбърн на 8 февруари продължава, като всеки ден има нови и нови епизоди от мелодрамата.

Казахстанската тенисистка Юлия Путинцева пусна видео от стаята си, в което показва, че е съквартирантка с една или няколко мишки.

Куриозно, преди няколко дни световната №28 вече вдигна един скандал заради появата на един от малките гризачи в стаята в Мелбърн, като след няколкочасови препирни, тя бе преместена.

Но и в новата стая нещата явно не са по-добре или просто Путинцева има ужасно лошият късмет мишлетата да я преследват из хотела.

"Не е една, няколко са - написа в социалните мрежи Юлия. - Невероятно! Нова стая, същата история. И отново никаква помощ от персонала, сякаш всички стаи са заети."

И сега тя чака преместване, през което време публикува снимки как слага храна на пода и наблюдава кога ще се появят мишлетата.

Нещата придобиха смешен характер, когато Лис Невил, временно изпълняваща ролята на карантинен министър на щата Виктория, взе отношение по ежедневните претенции и оплаквания на тенисистите за Australian open.

"Вероятно някои от състезателите ги хранят... - изстреля сензационно Невил. - Имахме пълно уверение, че проблемът с мишките е решен. Но ако има опити за хранене и подхвърляне на храна от играчите, те отново може да са се появили. Ще направим ново сериозно прочистване тази седмица."

Министърката говори и по темата с позитивните тестове за коронавирус, които досега са 9 в антиковид балона преди турнира.

"Не виждам проблем с това, само два случая са на тенисисти - каза Невил. - Нищо чудно след новите проби да се окаже и, че вирусът вече си е отишъл от тези тенисисти. Просто сега да са положителни, а след 48 часа вече да не са. Няма никаква симптоматика. Подобно е положението с 5 от останалите 7 случая."

А директорът на турнира Крейг Тайли отново увери, че организаторите на надпреварата ще поемат пълните радходи по карантинния период, престоя, транспорта и храненето на играчите в Мелбърн до началото на Asutralian open на 8 февруари.

Включително и за седмицата на подгряващите турнири от 1-ви до 8-ми идния месец. Приблизителните изчисления са за по около 400 американски долара на ден на човек - престой, хранене, условия за тренировки (при тенисистите) и транспорт. Приблизително поне 10 милиона долара ще излезе като разход цялата тази организация при над 1200 лица, включени в антиковид балона за турнира.